flexmission logo
flex-logo
Bokslut2023-02-09T12:32:45+00:00

Bokslut

Vi sköter ditt bokslut så att du slipper

1. Introduktion

Räkenskapsårets slut närmar sig och därmed är det dags att upprätta bokslut. Samtidigt ligger högar av arbetsuppgifter på ditt skrivbord. Var lugn, vi på Flexmission tar hand om bokslutet åt dig så att du kan lägga tid på annat. Genom att anlita en redovisningskonsult garderar du dig mot eventuella brister i bokslutet.

  • Löpande bokföring
  • Löpande redovisning

  • Löpande lönehantering

  • Rapportering

  • Momsredovisning

  • Bokslut

2. Vilka är vi

Flexmission är en kompetent, trovärdig och närvarande ekonomipartner som månar om ditt företags kärnverksamhet. Hos oss är företagets ekonomi i goda händer. Du får regelbundna rapporter under processens gång, så att du kan hålla dig à jour med vårt arbete. Våra kompetenta redovisningskonsulter är alltid redo att stödja dig, oavsett vilket typ av företag du har. Du kan med andra ord tryggt överlåta bokslutet till oss och istället fokusera på att göra det du brinner för.

Hur det går till

Mötesbokning

Vi bokar in ett möte för att diskutera era behov och nuvarande omständigheter.

Offert

Specifika offerter med utförliga arbetsbeskrivningar. Offerten innehåller alla villkor.

Arbete utförs

Din personliga redovisningskonsult övervakar slutförandet av uppgifterna och rapporterar till skattemyndigheterna.

Löpande bokföring

Vi ser till att din bokföring regelbundet granskas och underlättas så att du kan koncentrera dig på din kärnverksamhet.

3. Vad menas med bokslut?

Alla företag har en skyldighet att upprätta bokslut som sammanställer bokföringen under räkenskapsåret. Men för att krångla till det ytterligare finns det två olika typer av bokslut.

Ett är årsbokslut och en annan är årsredovisning. Ett årsbokslut innehåller en resultat- och balansräkning och upprättas ofta för enskilda firmor eller mindre företag. Aktiebolag och större företag måste däremot upprätta en årsredovisning som lämnas in till Bolagsverket och blir en offentlig handling.

Som lekman kan de ekonomiska begreppen kännas som en snårskog att ta sig igenom, men vi finns alltid nära till hands. För att göra rätt typ av bokslut för rätt typ av företag har vi gjort det enkelt – vi tar hand om bokslutet så att du slipper. Att inte göra rätt kan resultera i både onödiga kostnader och en massa tid, något som vi ser till att du inte behöver bekymra dig om.

bokslut

4. Därför ska du anlita Flexmission

Flexmission är en extern ekonomipartner som erbjuder professionell hjälp med ditt bokslut. Hos oss får du personlig rådgivning av en av våra redovisningskonsulter. Vi vet att företag får samhället att blomstra. Därför vill vi att ekonomiska processer ska vara så enkla och smidiga som möjligt.

Med vår gedigna erfarenhet och kompetens blir Flexmission en ekonomisk ledstjärna för ditt företag. Utifrån dina behov erbjuder vi en skräddarsydd lösning för din verksamhet. Oavsett om du behöver hjälp med bokslut, lönehantering eller vill att vi tar ett helhetsgrepp kring din ekonomi är vi rätt partner för dig.

5. Att upprätta bokslut och årsredovisningar kräver kompetens

Bokslutet behöver inte ge dig huvudbry. Istället kan du glädja dig åt att vi på Flexmission utför ett noggrant och professionellt arbete i god sed. Ekonomi är en av grundstenarna för att ditt företag ska fungera. Därför gör vi allt för att du ska bli nöjd med vårt arbete. Om du väljer oss som din redovisningskonsult kan du vara säker på att du får ett väl genomfört bokslut.

Vi kan även hjälpa dig med löneadministration, fakturahantering, deklarationer och redovisning. Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om våra tjänster och hur vi arbetar.

bokslut-hjälp

Låt oss hjälpa dig! Begär en kostnadsfri offert

Genom att fortsätta godkänner jag Flexmission dataskyddspolicy.

Tips för din redovisning

Vanliga frågor vi får om bokslut

Hur gör jag bokföringen för mitt aktiebolag?2022-06-23T22:09:42+00:00

Om du har många affärshändelser i din verksamhet är det enklare att använda ett bokföringsprogram. Det är inte tillåtet att bokföra i vanliga kalkylprogram som exempelvis Excel utan du måste använda ett särskilt bokföringsprogram som är anpassat bokföringslagen. Det finns relativt många bokföringsprogram på marknaden.

Ofta är det enklare att slippa den börda som redovisningsprogrammen innebär och anlita en extern redovisningspartner. Begär en kostnadsfri uppskattning eller kontakta oss via formuläret så ser vi till att dina krav uppfylls.

Kontakta oss

Hur ofta gör man ett bokslut?2022-06-22T20:06:10+00:00

Boksluten är en viktig del av ett företag som bedriver verksamhet. Varje år upprättar alla företag och föreningar sina bokslut.

Hur gör man ett bokslut?2022-06-22T20:05:42+00:00

Du betalar och fakturerar normalt för det innevarande räkenskapsåret, håller reda på alla företagets transaktioner, upprättar en balansräkning och stämmer av alla konton mot kontoutdrag, kassa- och skattekonton samtidigt som du upprättar ett bokslut. Om du är momsregistrerad ska du göra en momsavstämning. Titta på avskrivningarna.

Flexmission har erfarna redovisningsexperter som kan hjälpa dig med hela processen och garanterar att allt redovisas löpande.

Kontakta oss

Hur ett bokslut upprättas i ett aktiebolag, en enskild firma samt ett handelsbolag?2022-06-23T18:09:46+00:00

Ett företag med enbart fysiska personer (personer) som delägare som inte betraktas som större enligt ovan måste lämna in årsredovisningar i enlighet med K-regelverk årsbokslut från Bokföringsnämnden. Årsbokslutet ska innehålla: en balansräkning som visar partnerskapets ekonomiska ställning vid räkenskapsårets slut.

Andra redovisningstjänster.

Fler tjänster

Bokslut

Löneadministration